تقویت تسلیحاتی اپوزیسیون سوریه از سوی عربستان سعودی

ساخت وبلاگ

تقویت تسلیحاتی اپوزیسیون سوریه از سوی عربستان سعودی

عربستان سعودی با ایجاد پلی هوایی از طریق کرواسی، برای اپوزیسیون سوریه سلاح می‌فرستد. سازمان سیا نیز موظف شده که این تسلیحات به دست رزمندگان اپوزیسیون مخالف اسد برسد و نه نیروهای القاعده.
 
هم‌پیمانان اپوزیسیون سوریه کمک‌های تسلیحاتی خود به مخالفان اسد را گسترش داده‌اند. نشریه "نیویورک تایمز" می‌نویسد که اردن، قطر و عربستان سعودی کمک‌های منظم خود را از ماه نوامبر ۲۰۱۲ با هواپیماهای باری به ترکیه رسانده‌اند.
 
این سلاح‌ها با ایجاد پلی هوایی در کرواسی و از طریق فرودگاه "اسن‌بوگا" به آنکارا ارسال شده و از آنجا با کامیون به سوریه برده می‌شوند. "نیویورک تایمز" می‌نویسد که تاکنون بیش از ۱۶۰ هواپیمای باری، تجهیزات نظامی کشورهای یاد شده را به اپوزیسیون سوریه رسانده‌اند.

یک کارشناس نظامی می‌گوید که این کمک‌ها شامل دستکم ۳۵۰۰ تن افزارهای جنگی بوده‌اند. در گزارش نیویورک تایمز آمده که مسئولیت و خرید تسلیحات برعهده عربستان سعودی و قطر است. ولی ترکیه، اردن و ایالات متحده آمریکا انتقال آنها به سوریه را عهده‌دار شده‌اند.
 
سازمان اطلاعاتی برون‌مرزی آمریکا "سیا" نیز کمک مشورتی به عربستان سعودی می‌دهد که کدامیک از گروه‌های رزمنده سوری کمک تسلیحاتی دریافت کنند.
 
کمک‌های تسلیحاتی عربستان و قطر قرار است به دست گروه‌های
اپوزیسیون مخالف اسد برسد. با وجود آن‌که این گروه‌ها، اکثریت نیروهای اپوزیسیون را تشکیل می‌دهند اما تجربه و توان نظامی و رزمی کمتری نسبت به رزمندگان "النصره" دارند.


 
رزمندگان ارتش آزاد سوریه در حلب. ارتش آزاد از مهم‌‌ترین نیروهای
اپوزیسیون مخالف بشار اسد است


 
در این میان، سازمان سیا نگران قدرت‌‌گیری متحدان القاعده از جمله "جبهه النصره" در سوریه است. دولت آمریکا می‌کوشد مانع چنین روندی شود و به ویژه اسراییل نگران تحرکات نیروهای جهادی در نوار مرزی خود با سوریه است.
 
آمریکا از سال ۲۰۱۲ "جبهه النصره" را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده است. این گروه به عنوان شاخه القاعده در عراق به شمار می‌رود و گویا ارتباطاتی با رهبری القاعده در پاکستان نیز دارد.
 
حمایت تسلیحاتی ایران و روسیه از رژیم اسد
 
تجهیز نظامی
اپوزیسیون سوری از سوی کشورهای حوزه خلیج فارس، از بهار سال ۲۰۱۲ و پس از تهاجم رژیم اسد به "باب عمر" در شهر حمص آغاز شد. این سلاح‌ها نخست به صورت قطعات مجزا به دست گروه‌های اپوزیسیون می‌رسید اما پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نوامبر ۲۰۱۲، از نظر کمی و کیفی تغییر کرده و گسترش یافته‌اند.

تقویت تسلیحاتی اپوزیسیون سوریه بدون دستاورد نبوده و باعث ریزش نیروهای وفادار به اسد شده است. با این‌همه، مخالفان دولت سوریه هنوز ضربه نهایی را در جنگ فرسایشی کنونی به اسد وارد نکرده‌اند زیرا این رژیم تا بن دندان مسلح است.
 
بشار اسد همچنان به صورت منظم از ایران و روسیه سلاح دریافت می‌کند. جان کری، وزیر خارجه آمریکا به تازگی از چنین حمایتی انتقاد کرده است.
 
ایالات متحده خود کمک تسلیحاتی به
اپوزیسیون سوری نمی‌کند. کشورهای اروپایی نیز اعلام کرده‌اند کمک‌های خود به مخالفان اسد را شامل افزارهای نظامی نمی‌کنند و از همین رو در نشست بروکسل نیز تصمیمی برای تجهیز تسلیحاتی اپوزیسیون سوریه نگرفتند.
 
نگرانی از دسترسی بنیادگرایان به این سلاح‌ها در سوریه بالاست. فیلم‌های منتشر شده در "یوتیوب" این احتمال را برانگیخته که ستیزه‌جویان "النصرهِ" به سلاح‌های ارسالی از عربستان سعودی دست یافته‌اند.

اهل سنت شهرستان خواف...
ما را در سایت اهل سنت شهرستان خواف دنبال می کنید

برچسب : تقویت, تسلیحاتی, اپوزیسیون, سوریه, از سوی, عربستان سعودی, نویسنده : اهل سنت شهرستان خواف khafsonni بازدید : 268 تاريخ : چهارشنبه 7 فروردين 1392 ساعت: 17:15